Viitorul configuratoarelor 3D în industria mobilierului online

Viitorul configuratoarelor 3D în industria mobilierului online

Într-o eră dominată de inovație și tehnologie, startup-ul Ixaria iese în evidență printr-o abordare revoluționară a configuratoarelor de produs 3D. Fondat de un trio de vizionari antreprenoriali, Ixaria și-a propus să schimbe radical modul în care mobilierul este vândut online. În cadrul programului Innovation Labs, echipa Ixaria a atras atenția asupra soluțiilor inovative și a ambțiilor sale mari. „Noi venim din viitor” a stat de vorbă cu Alex Mesesan pentru a afla mai multe despre parcursul lor impresionant și despre viitorul pe care îl construiesc. 

Spuneți-ne despre povestea echipei voastre. Cum v-ați format ca grup? 

Totul a început în 2019 când căutam un freelancer care să mă ajute să creez un configurator de produs mai complex. Am apelat la o platformă de freelancing unde l-am găsit pe Victor Iancu. Am continuat să lucrăm împreună și am descoperit că amândoi aveam tendințe antreprenoriale și o dorință puternică de a dezvolta un produs propriu. Așa am înființat Ixaria în 2021 și am început dezvoltarea platformei noastre, iar în 2023, Bogdan s-a alăturat echipei, îndrăgostindu-se de idee încă de la început. 

De unde v-a venit ideea pentru startup-ul vostru? 

Lucrăm la configuratoare de produs 3D pentru piețele din vestul Europei și Statele Unite din 2014. Am observat că există o nevoie similară și pe piața locală, dar prețurile pentru astfel de servicii nu erau accesibile. Am decis să democratizăm acest tip de serviciu, făcându-l disponibil tuturor. 

Ce problemă concretă rezolvați prin proiectul vostru și cum ați identificat această nevoie pe piață? 

Vânzarea pieselor de mobilier personalizabile poate crea un haos operațional. Am identificat această problemă după o serie lungă de interviuri cu producătorii de mobilă din România. 

Care este soluția propusă de voi și ce o diferențiază de alte produse sau servicii existente? 

Soluția noastră este o platformă care simplifică dramatic realizarea configuratoarelor de produs 3D. Spre deosebire de concurență, oferim servicii complete, de la A la Z, ceea ce face abordarea noastră foarte accesibilă pentru aproape oricine. 

Cum a contribuit programul Innovation Labs la dezvoltarea proiectului vostru? 

Innovation Labs ne-a stimulat să facem o cercetare mult mai detaliată în segmentul de piață pe care dorim să-l deservim. Discuțiile cu mentorii ne-au accelerat dezvoltarea și ne-au economisit zeci de ore de muncă inutilă. 

Care sunt planurile voastre pentru viitor? Ce urmează pentru startup-ul vostru? 

Ne dorim să obținem finanțare pentru a accelera dezvoltarea produsului și pentru a ne extinde pe alte piețe, inclusiv fashion, automotive, bijuterii, electronice etc. 

Cu aspirații mari și o viziune clară, Ixaria se poziționează ca un lider în industria mobilierului online, promițând să aducă un suflu nou și să ofere soluții personalizate la o scală accesibilă. Urmărind aceste evoluții, este clar că Ixaria nu doar că vine din viitor, dar este și un jucător cheie în modelarea viitorului industriei.