De la scânteie la soluție: Formula câștigătoare a echipei Pathium în cadrul Hackathonului Innovation Labs

Unele drumuri sunt menite să se întâlnească, și mai ales cele ce pleacă din Sibiu și ajung la București, sub acoperișul acceleratorului Innovation Labs. Acesta s-a dovedit a fi locul unde o poveste despre ingeniozitate și hotărâre a început. Aici, în mijlocul creativității și al inovațiilor, a luat naștere Pathium. Inițial numit MetaTags, acest proiect incipient a apărut datorită oportunităților oferite de programul de pre-accelerare pentru startup-uri tehnice – Innovation Labs.

Soarta a făcut ca Hackathonul, testul de inovație și rezistență pentru accesul în programul de mentorat, să devină locul unde membrii viitori ai Pathium să se întâlnească. Membrii inițiali, Cristi, Cosmin, Ruben, și cu mine (Elvis) am fost încrezători că putem rezolva o problemă. Aveam toate cunoștințele necesare pentru a crea o aplicație utilă din punct de vedere tehnic însă, fără o idee de business, povestea nu era completă. În paralel, Laura venise de la Sibiu și participa la eveniment, iar know-how-ul său a completat perfect ceea ce grupul nostru căuta: o problemă pe care să o adresăm. Astfel că, în prima zi de Hackathon, într-o frumoasă zi de sâmbătă din luna martie a anului trecut, de la ora 19:00, proiectul nostru a căpătat un contur tot mai clar: ne-am propus crearea unei aplicații software care să monitorizeze în timp real informațiile transmise de un dispozitiv hardware plin de senzori, cu scopul de a înțelege ce se întâmplă cu bunurile unui client aflate în tranzit. Și astfel maratonul de 30 de ore, unde somnul era un lux și cafeaua o necesitate, a fost începutul poveștii noastre de succes.

Împreună am muncit toată noaptea, ideea noastră evoluând cu fiecare oră care trecea. Feedback-ul de la mentori și colegi a acționat ca un catalizator, rafinându-ne conceptul în ceva mai concentrat, mai puternic. Nu putem descrie în cuvinte fericirea trăită când am aflat că am fost acceptați în programul de mentorat de aproape 3 luni, Innovation Labs!

Am ales să abordăm o problemă apăsătoare, identificată în timpul eforturilor noastre de networking: provocarea urmăririi bunurilor valoroase din orice industrie. Cu acest caz de utilizare drept țintă, în următoarele luni, am pivotat soluția pentru a satisface cerințele pieței.

Punctul culminant al eforturilor noastre a fost prezentarea pe scena Demo Day a produsului și a progresului nostru, în fața unei audiențe de 500 de stakeholderi din ecosistem. În ziua marii finale din luna mai a anului trecut, povestea Pathium s-a distins. Simplul fapt că ne număram printre cele 17 echipe finaliste ne-a făcut să ne simțim deja câștigători. Dar pasiunea cu care am lucrat în ultimele 10 săptămâni și eforturile de a ne rafina viziunea urmau să fie răsplătite mai mult decât atât.

Câștigarea premiului ”CEL MAI BUN PITCH” a fost o dovadă în plus de validare, un semn al faptului că ne aflăm pe drumul cel bun. Dar mai mult decât laudele, cel mai mult a contat călătoria – discuțiile târzii în noapte, visele împărtășite și legătura forjată în cuptorul inovației. Pathium a început ca un grup de străini, aduși împreună de întâmplare, dar cu o viziune comună. Acum, povestea noastră continuă. Credem în misiunea noastră de a revoluționa urmărirea bunurilor de mare valoare cu ajutorul soluției inovatoare pe care o propunem.

Innovation Labs a fost terenul de testare, o arenă în care soluția noastră a fost permanent supusă validării, iar determinarea noastră întărită. Avem o echipă de care sunt mândru, o echipă care s-a format în mijlocul creativității și competiției și care a început o călătorie pentru a redefini peisajul tehnologic. Povestea Pathium este și va rămâne o poveste despre puterea colaborării, importanța adaptabilității și spiritul durabil al inovației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De la scânteie la soluție: Formula câștigătoare a echipei Pathium în cadrul Hackathonului Innovation Labs